Известие

Collapse
No announcement yet.

За какво служи вариатора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

според мен трябва да напраиш така : зимаш 2.0 мотор прайш ревизия сваляш главата портваш полираш после зимаш възжможно най големите валове за мотора с най голям лифт боцваш ги ..коляновия вал може да олекне малко и затваряш мотора после слагаш едни едни големи дросели и няква хубава електроника настройваш и да кажем ти дойде слаба колата слагаш нитро 100 коня шот зимаш си 1 маховик 3 кила алумин може раздвижни ролки р вал (хем по леки са ) да сложиш .. колектор 4в1 и генерация няква хубава нераждавейка а да не забравиш преди да затвориш мотора едни хуави реисинг ( ковани ) буталца и биелки ем по леки тва е моята мечта за атмосферен проект
    alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
    Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

двигател не съм намерил но не искъм 2.0 искъм 1.6 и искъм електрониката да си е от колата така и да се прецака нещо мога веднага да го заменим тва е като за мене си че така или иначе нямам мн пари а ако имах мойта мечта е 3,2 V6

Comment

Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщение
        според мен трябва да напраиш така : зимаш 2.0 мотор прайш ревизия сваляш главата портваш полираш после зимаш възжможно най големите валове за мотора с най голям лифт боцваш ги ..коляновия вал може да олекне малко и затваряш мотора после слагаш едни едни големи дросели и няква хубава електроника настройваш и да кажем ти дойде слаба колата слагаш нитро 100 коня шот зимаш си 1 маховик 3 кила алумин може раздвижни ролки р вал (хем по леки са ) да сложиш .. колектор 4в1 и генерация няква хубава нераждавейка а да не забравиш преди да затвориш мотора едни хуави реисинг ( ковани ) буталца и биелки ем по леки тва е моята мечта за атмосферен проект
        Лелел, колега, тука стъпваме в 5 цифрени суми вече
        Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

така е за жалост аз затова казах че ми е мечта хахаха и такава ще си остане
          alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
          Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Здравейте наскоро си взех фиат купе 1.8 с вариатор .След дълга работа по интериор и екстериор е време да обърна внимание на мотора .Въпроса ми е дали може ръчно да се командва вариатора и какъв ефект бих могъл да като например карам без ,или със вариатор

Comment

Въпросът е интересен. Можеш разбира се да го командваш ръчно, но първо си помисли дали имаш оборотомер в главата и ламда сонда в задника . После тия гадорийки като ел.магнити на клапани и муфи по принцип се управляват с ШИМ, а не директно с 12 волта. Това също ще ти създаде трудност, защото не знаеш точната модулация. За пример вземи 1.6 ТС. Без вариятор е 106 коня, а с него 126.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                Въпросът е интересен. Можеш разбира се да го командваш ръчно, но първо си помисли дали имаш оборотомер в главата и ламда сонда в задника . После тия гадорийки като ел.магнити на клапани и муфи по принцип се управляват с ШИМ, а не директно с 12 волта. Това също ще ти създаде трудност, защото не знаеш точната модулация. За пример вземи 1.6 ТС. Без вариятор е 106 коня, а с него 126.
                На верижната 155-ца вариатора не се управлява от никакъв ШИМ! Електрониката "управлява" реле, а то пряко задеиства соленоида на вариатора...
                sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Working...
                X